Ipari elektronika

Az elmúlt 7 évben a hagyományos informatikai projektek mellett a fejlesztői csapat elektronikai és informatikai kutatás-fejlesztési feladatokban is részt vett, így informatikai tapasztalatuk a hagyományos IT fejlesztésektől, a termékfejlesztésen keresztül a kutatási jellegű informatikai fejlesztésekig széles palettává alakult.A 3C Kft. Ipari Elektronika üzletága ipari, mobil, adatkommunikációs eszközök, és egyéb iparban, távleolvasásban használható eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A 3C Kft. az eddigi mérőeszköz munkái során kifejlesztett és legyártott több ezer, mezőgazdasági és ipari mérésekre alkalmas szenzort, érzékelőt, adatkommunikációs eszközt. Cégünk több fejlesztési projektben vett részt olyan releváns területeken, mint a rádiós adatátvitel, ipari környezetben is stabilan működő ipari router technológia. A vezeték nélküli kommunikáció területén szakterületünk az M2M kommunikáció. Emellett mérőeszközöket, mérőrendszereket is tervezünk és építünk. Főbb referenciáink az elmúlt három évben:

Mezőgazdasági adatgyűjtő központ és mérőszondák

A Szent István Egyetem megrendelésére kifejlesztettünk egy adatközpontot, mely Magyarország területén 50 különböző helyen telepített, általunk kifejlesztett és gyártott mezőgazdasági talaj és meteorológiai szonda adatainak óránkénti adatküldésének adatait kezelte, amelyeket több, mint 5000 szenzor szolgáltatott. A szondák mobil adatkapcsolattal közvetlenük csatlakoztak az általunk kifejlesztett adatközponthoz. Az adatközpont a mérési adatokat WEB service interface segítségével közvetlenül, ütemezetten adta át az adatelemző alkalmazás számára. A fejlesztési feladatokon felül a szondák telepítési és karbantartási feladatait is elláttuk a projekt kétéves időtartama alatt Magyarország egész területén.

 

NPK adatközpont és mérőszondák

Speciális adatelemző szondákat fejlesztettünk ki egy mezőgazdasági kutatási projekt keretében, amelyben a szakmai kutatást a NAIK (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ) vezette. A szondák adataikat ütemezetten, mobil adatkommunikációs hálózaton juttatják el az általunk kifejlesztett adatközpontnak, az ország 10 különböző területéről. Az adatközpont tárolja, és WEB felületen keresztül megjeleníti az adatokat táblázatos és grafikus formában is. Az adatokat több formátumban lehet exportálni az adatközpontból. Az adatközpont a BI adatfeldolgozás felé ütemezetten, adatinterfészen keresztül adja ki a mérési adatokat.

 

EMS energia monitoring rendszer

A rendszer képes az összes energianem fogyasztását távleolvasással online nyomon követni, így képes a víz, gáz, a hőmennyiség és a villamos energia fogyasztásainak online mérése egyaránt. A vízmérést, gázmérést, hőmennyiségmérést elemes tápellátású impulzusmérő távadóval végezzük.  A rendszer segítségével igen nagyszámú rekordot lehet valós időben kezelni ugyanis big-data felépítésű adatbázis alapokon terveztük. A rendszerben alkalmazott kommunikációs eszközöket, távadókat, és az adatközpontot a saját mérnökeink fejlesztették ki. Ez a rendszer üzemel az SW Umwelttechnik betongyárban, az Aptiv Services Kft-ben, A Szegedi Közlekedési Vállalatnál is. Az év végéig több ezer távleolvasott végpont legyártását tervezzük a rendszerbe. A rendszerben alkalmazzuk a telepítés munkálatainak nyomon követésére, gyors adminisztrálására a telepítő mobil applikációt, melyet a Zalavíz számára is ajánlunk. Az applikáció segítségével a szerelő a telepítés végén egy lépésben végzi el az ellenőrzést és az üzembe állítást. Az applikáció képes elektronikus vagy nyomtatott QR kóddal ellátott, papír alapú munkalap kezelésére is. Az applikáció rögzíti, és az adatközpontnak elküldi, hogy ki, mikor, hol, milyen eszközöket helyezett üzembe. 

3C Telekom Zircon is a subtheme by Geva - base theme Zircon
Design by WeebPal.