Tüzeléstechnikai diagnosztikai és elemző rendszer fejlesztése

Távfelügyelettel ellátott tüzeléstechnikai diagnosztikai és elemző rendszer fejlesztését kezdte meg Miskolcon a 3C Távközlési Kft. 

 
A 3C Távközlési Kft. olyan tüzeléstechnikai felügyeleti rendszert hoz létre, amely új lehetőséget kínál a tüzeléstechnikai eszközök optimális működésének folyamatos ellenőrzéséhez, az életvédelmi feladatok ellátásához, a környezetvédelmi határértékek ellenőrzéséhez.
 
A rendszer a füstgáz főbb mérhető jellemzőiből meghatározza az égés során a folyamatban résztvevő anyagokat és azt, hogy az égés mennyire optimális. A rendszer korszerű információtechnikai megoldásokkal tájékoztatja a felhasználót, illetve vezérlő és riasztójeleket szolgáltat az égés optimalizálásához.
 
A rendszer széles körű bevezetése a levegő tisztaságot jelentősen javíthatja, a széndioxid kibocsájtást csökkentheti, mérhetővé teszi. A szmog veszélyt időben, napokkal előbb képes jelezni, így az megfelelő intézkedésekkel elkerülhető, vagy hatása csökkenthető lenne.
 
Segítségével a felhasználók tüzelőanyag megtakarítást tudnak elérni. A rendszer a szénmonoxid veszélyt azonnal jelzi és képes a tüzelőberendezést leállítani, a balesetek megelőzése érdekében.
 
A projekt teljes összege 350.200.000 Ft, melyet az Európai Unió, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam közreműködésével, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében 222.377.000 Ft összeggel támogat.
 
Sajtóközlemény, 2013.08.21.
 
3C Távközlési Kft.
Cím: 1121 Bp., Konkoly-Thege u. 29-33. 
3C Telekom Zircon is a subtheme by Geva - base theme Zircon
Design by WeebPal.