Telepített kultúrák harmonikus műtrágya utánpótlását célzó, a műtrágya szint mérésére alkalmas, termőterületre telepített online mérőszonda kifejlesztése

2018. szeptember 21.

A 3C Távközlési Kft. innovatív mezőgazdasági tápanyagszint mérőszonda fejlesztésébe kezdett

A 3C Távközlési Kft. olyan mezőgazdasági szonda fejlesztésébe kezdett, amely egyedülálló módon képes a mezőgazdasági területre telepítve a talaj műtrágya komponenseinek mérésére. A fejlesztést követően olyan mérőszonda alkalmazására kerülhet sor a mezőgazdaságban, amely képes a talaj nitrogén, foszfor és kálium szintjének mérésére. A mérési eredmények alapján eldönthető, hogy egy adott területen milyen mennyiségű és összetételű műtrágya utánpótlás szükséges, így költséghatékonyan és az adott növényi kultúrának megfelelő időben lehet a tápanyag utánpótlást elvégezni. A szonda telepítése után akár több évig is képes elemről működni. A mérési adatokat választhatóan vezetékes vagy vezeték nélküli adatátvitellel szolgáltatja a felhasználó számára. 

A KFI_16-1-2017-0273 azonosító számú projekt teljes összege 230,55 millió Ft,  amelyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 157,61 millió Ft összeggel támogat. A projekt tervezett befejezése 2019.09.30-ra várható.

A projektről további információ kérhető:

e-mail: marketing@3ctelecom.hu

 

3C Telekom Zircon is a subtheme by Geva - base theme Zircon
Design by WeebPal.